News

(PRED) BLAGDANSKO RUHO ALKARSKOG GRADA

02.12.19
Iako studeni još nije opravdao svoje ime, polako se bliži razdoblje slatkog iščekivanja Božića.!Ugodno druženje uz zamamne mirise kuhanog vina i ukusnih i slasnih zalogajčića jamči uživanje i dobar provod za sve generacije. Pregršt zabavnih i jedinstvenih manifestacija u blagdanskom ugođaju otvoreni su za sve željne božične čarolije. 
Za najmlađe je pripremljeno mnoštvo raznolikih događanja, a imaju čak i svoj Dječji tjedan u organizaciji udruge "Cjelovit život", koji počinje prigodno na blagdan svetog Nikole. Nakon što su dobro ulaštili svoje čizmice, mališani će uživati (ali i nastupati) u igrokazima, glazbeno - plesnim točkama, izvedbama zborova, mađioničarskoj predstavi, pričaonici bajki, sajmu rukotvorina pa čak i u doručku sa Didiom Božičanjakom, glavom i (bijelom) bradom!
Brojne vrijedne i atraktivne udruge iz Sinja i Cetinske krajine pripremile su se za niz zanimljivih manifestacija i akcija. Sinjsni i njihovi gosti tako će moći uživati u koncertima klape Sinj, Zlatka Jelinčića, Gradske glazbe i Mješovitog zbora grada Sinja, KUD -ova Osinium, Vrilo i Brodosplit te božičnoj reviji Sinjskih mažoretkinja. KUD Cetina vratit će nas duhom u prošlost svojim uprizorenjem Badnje večeri Cetinskog kraja, Sinjski ferali obradovati na večeri poezije i proze uz božićne kolačiće, a Sinjsko pučko kazalište pridonijeti blagdanskom ugođaju prigodnim predstavama. Hvalevrijedna humanitarna akcija Pomagati je lako osigurat će pomoć potrebitima u ovo najčarobnije vrijeme. 
Ispraćaj stare 2019. i doček nove 2020. započet će sa stilom najmlađi na dočeku nove godine u organizaciji Sinjskih ferala, a oni malo stariji uživat će od 22:00 sata na Trgu kralja Tomislava uz grupe M.O.R.T. i Juricu Pađena & Aerodrom. Manifestacija Advent u Sinju završava novogodišnjim koncertom, a održava se u organizaciji Grada Sinja, Turističke zajednice grada Sinja, Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske, KUS-a Sinj, te mnogobrojnih udrzga s područja našega grada. 
Željno Vas iščekujemo na sinjskom Adventu, ponesite samo dobru volju!
Detaljan program možete vidjeti ovdje : https://www.facebook.com/events/436717190582894/